אתם מוזמנים לבחור את היועצת שמתאימה לכם ולקבוע פגישה בזום או במשרד. בפגישה תשתפו את היועצת בקשיים ובלבטים ותקבלו מענה והכוונה ראשונית, ממנה תוכלו להמשיך לתהליך ייעוץ, אימון או לעבודה עצמית לדיוק פנימי ויצירת שינוי.
למי מומלץ לפנות לייעוץ תעסוקתי או ייעוץ קריירה?
- למי שמחפש תחום לימודים וכיוון מקצועי לחיים. עוד על ייעוץ לימודים >>
- למי שמתקשה להכנס/לחזור למעגל העבודה בתחומו וזקוק להכוונה וכלים להעלאת כמות הצעות העבודה, הכנה לראיונות ולמבחני מיון.
- למי שמתלבט בשאלת שינוי קריירה: מה הכיוון הנכון, מה האפשרויות המתאימות, איך למצוא עבודה חדשה ללא נסיון מתאים. עוד על שינוי קריירה >>
- למי שמעוניין להתקדם לשלב הבא בקריירה שלו לניהול או קידום מקצועי ורוצה לשפר את הסיכויים לזכות בקידום.
- לכל מי שזקוק לחיזוק ומוטיבציה בכל שלב בקריירה.
איך עושים את הצעד הראשון?
ייעוץ קריירה מתחיל בפגישה ראשונית עם יועצת מקצועית שמכירה היטב את שוק העבודה העדכני, בעלת יכולת גבוהה לחדד איתך את הכיוונים המתאימים לך ובמידת הצורך: לסייע לך ולאמן אותך להשגת היעדים הרצויים לך.
מהו ייעוץ תעסוקתי ומה הוא כולל?
אתגרי חיפוש העבודה, השינויים בשוק העבודה, הצורך האישי בהגשמה עצמית, סיפוק, אתגר ופרנסה ראויה – מביאים רבים לפניה לעזרה מקצועית. .
ייעוץ תעסוקתי (או ייעוץ קריירה) הינו תהליך קצר מועד (נע בדרך כלל בין מפגש אחד לשלושה).
מרבית הייעוצים עוסקים בשני היבטים עיקריים – ההיבט הפרקטי והפיננסי: איך נתאים את עצמנו לשוק העבודה המשתנה בקצב מהיר? איך נבחר קריירה עם אופק פיננסי שמתאים לצרכינו? איך נתאים את התואר האקדמי שנלמד לתחום שבו נרצה לעסוק בעתיד?
ההיבט הנוסף (והלא פחות חשוב) הוא ההיבט האישי: איך נביא לידי ביטוי באופן המיטבי את היכולות והכישורים שלנו? איך נבחר מקצוע שיסב לנו סיפוק ותחושת הצלחה?
תהליך הייעוץ משתנה מעט בין יועץ ליועץ, ותלוי גם כמובן בצרכים האינדיבידואלים שלכם:
במידה ואתם מגיעים עם כיוון כללי ומרגישים צורך בהכוונה – יועצת הקריירה תבחן ביחד איתכם תחילה את היכולות והכישורים האישיים שלכם (היכן נקודות החוזקה שלכם נמצאות?), לאחר מכן, במידה ותמצאו שהכיוון שאליו אתם רוצים ללכת אכן מתאים ונכון לכם, תפזרו יחד את ״מסך העשן״ סביב האפשרויות הרבות לתעסוקה/לימודים, ובעזרת היועצת תוכלו לבחור את המסלול הנכון עבורכם לצורך השגת המטרה.
במידה והכיוון עדין לא ברור לכם – כדי להמנע ממצב בו אתם מושפעים מגורמים חיצוניים לא רלוונטיים (כמו מה ההורים שלכם ירצו שתלמדו, או מה המקצוע ״הטרנדי״ בשוק כעת), יועצת הקריירה תסייע לכם לאסוף את כלל הקריטריונים שמשפיעים על בחירה של מקצוע או תחום לימודים. תעברו תהליך אבחון אישי של היכולות שלכם, תבררו יחד מהם תחומי העניין שלכם ובמה אתם מוכנים להשקיע מאמץ, ותחברו את שני אלה: לאור היכולות האישיות שלכם, תבינו יחד מהם התחומים הנכונים עבורכם.
ירדן שחר, יועצת קריירה בכירה ומאמנת תעסוקה, מסבירה: ״מטרת הייעוץ היא לייצר בהירות, להגדיר מטרה, להבין מה צריך כדי להצליח ומשם לסלול את הדרך. הייעוץ יספק מידע עדכני אודות שוק העבודה ודרישותיו, ואודות אפשרויות הלימוד באקדמיה ומחוצה לה, במטרה לחבר בינן לבין נטיות הלב והכישורים שלנו״.
חשוב לציין שכהמשך או לצד ייעוץ תעסוקתי, ישנו גם אימון לקריירה ולתעסוקה. אימון הינו תהליך ארוך טווח, המלווה אתכם לאורך זמן במסגרת התפקיד הנוכחי (בין אם אתם מנהלים בכירים, שכירים, עצמאים וכו') ומטרתו של האימון הינה לשפר מיומנויות קיימות הנדרשות לתפקיד באמצעות משאבים שקיימים בכם בתחומים שונים: ניהול זמן ותיעדוף, הנעת צוות, עמידה מול קהל, הכנה לקראת ראיון חשוב ועוד.
אימון תעסוקה מתאים גם למי שמעוניין להכנס/לחזור לשוק העבודה וזקוק לאימון לקראת ראיונות ומבדקים.
הזמנה לייעוץ ראשוני אונליין או במשרד
אם מה שקראתם עד עכשיו גרם לכם להבין שייעוץ תעסוקתי הוא הדבר הנכון עבורכם, זה הזמן לקבוע ייעוץ ראשוני!
מה יכלול הייעוץ הראשוני?
- מיפוי של המצב הנוכחי: מהם הגורמים שמביאים אתכם לייעוץ? (תחושת תקיעות, התלבטות, העדר כיוון ברור, קושי בחלק המעשי של חיפוש העבודה, קושי רגשי).
- תקבלו מפת דרכים לשלבים שיובילו אתכם לפתרון של הקשיים הנ״ל.
- תקבלו כלים ותרגילים פרקטיים שיקדמו אתכם לפתרון.