תנועת #metoo ו"למה לא התלוננתי" פרצו את גבולות המדיה החברתית ונטעו יסודות איתנים בתרבות. הן עוררו שיח והפכו את תופעת ההטרדות המיניות לדבר שכבר לא מטאטאים מתחת לשטיח.
הייצוג ההולך וגובר של נשים בבחירות לרשויות המקומיות גם הוא מעיד על שינויי מגמה. קמפיין המעודד נשים לקחת חלק בבחירות המוניציפליות הביא ליותר מהכפלת מספר הנשים המכהנות כראשות רשות מקומית בישראל. נכון, יש עוד דרך ארוכה לעשות, אבלך הכיוון הוא נכון. גם בהיבט הרגולטורי, יש השנה כמה הישגים משמעותיים, האחרון שבהם הוא חוק הפללת הלקוח, או בשמו המלא: "חוק איסור צריכת זנות, ומתן סיוע לשורדות זנות".
אחד הדברים היותר מרגשים בעיני הוא ההתגייסות של גברים לקמפיינים הללו, מתוך הכרה כי חברה שוויונית, בטוחה, צודקת והוגנת יותר היא אינטרס מערכתי כולל ולא עניין מגדרי. אני רואה את המגמה הזו גם בארגונים ומברכת עליה.
לדעתי, מדובר בשנה משמעותית מאד שתהווה אבן דרך ותסלול את המשך המגמה שתאפשר לנשים להגיע לשוויון חברתי, תעסוקתי ואישי אמיתי. שתהפוך אפליה והטרדה לבלתי לגיטימיות ושתתן גושפנקא לכל התהליכים שעד כה היו בבחינת "מס שפתיים" ואני מאמינה שנראה אותם קורים הלכה למעשה בכל תחומי החברה. זה מתחיל מרמת הפרט. האישה הבודדת. יש לנו נקודת פתיחה טובה יותר, וזה משמח אותי מאד.