אנחנו מדברות לא מעט על נושאים של שונות מגדרית, על ניהול נשי (והאם הוא שונה מניהול גברי), על מנהיגות נשית… ומעניין למצוא כי כדי להתקדם לתפקידים בכירים בקריירה קיימת שונות בין גברים לנשים גם במעגל הקשרים והנטוורקינג.
מחקר שבדק תלמידי ותלמידות לתואר שני MBA, בדק איזה סוגי נטוורקינג סייעו לגברים ולנשים להתברג בתפקידי מפתח לאחר סיום הלימודים.
בעוד הגברים פחות הושפעו מגודל הרשת, אלא יותר ממעמדם וממרכזיותם במערך הקשרים והנטוורקינג, ומערך הקשרים שיצרו עם אנשי מפתח, אצל הנשים היכולת להגיע לתפקידים הנחשקים היתה קצת שונה.
אמנם גם אצלן היתה משמעות למרכזיותן במערך הקשרים, אבל כדי באמת להצליח ולהגיע לתפקידים ברמות הגבוהות ביותר, הן היו צריכות להיעזר במעגל פנימי של קשרים קרובים עם נשים אחרות, למרות שניחנו בכישורים דומים לשל הגברים, כולל השכלה וניסיון תעסוקתי.
״כוח נשי״ כעוצמה משותפת
מרכזיות במערך הקשרים מועילה באיסוף מהיר ויעיל של מידע רלוונטי כמו מי מגייס, באיזה שכר, כמה זמן לוקח לקבל קידום וכד', מה שמועיל גם לגברים וגם לנשים, אבל נשים שמחפשות תפקידים בעמדות מנהיגות, מתמודדות פעמים רבות עם אתגרים שגברים לא ניצבים בפניהם ונהנות ממעגל פנימי של קשר נשי קרוב שמספק מידע פרטי שיכול לסייע להן, כמו על העמדות של הארגון כלפי מנהיגות נשית, איזה ארגון מגייס במטרה לחזק את שדרת הניהול הנשית, טיפים ואימון הכנה לראיונות עבודה, אסטרטגיה ומשא ומתן.
המשמעות היא, שלנשים, הרבה יותר מאשר גברים, יש חשיבות ומשמעות עצומה לנטוורקינג – במגוון דרכים – און ואוף-ליין.
אנחנו יכולות לעזור האחת לשנייה ולהפוך את הכוח שלנו, לעוצמה משותפת, לתמיכה הדדית כדי לשנות מציאות.
המחקר הראה כיצד מערך תמיכה של נטוורקינג נשי מספק מסלול-עוקף של האתגרים המשמעותיים הניצבים בפני נשים בשוק העבודה, הכוללים סטריאוטיפים, אפליה, שכר נמוך יותר, פחות הזדמנויות קידום ושיעור גבוה של נשירה משוק העבודה.
בעיני מדובר בחיזוק נוסף למה שאנחנו כבר יודעות מזמן – יש לנו כוח. אז למה אנחנו מחכות?
איך אתן עושות נטוורקינג שמקדם את מטרותיכן ואין ניתן לדעתכן לנצל את פלטפורמות הנטוורקינג השונות כדי לייצר מעגל כוח אפקטיבי?
לקריאת המחקר לחצו כאן